Yüze dolgu yaptırmak ne demektir?

Estetik dolgu uygulaması, genellikle yüz bölgesinde, zamanla oluşan kırışıklık ve hacim kayıplarının giderilmesi için yapılan bir estetik müdahaledir. Özellikle;

    • Burun kanatlarından dudak kenarlarına doğru uzanan çizgiler ( Nazolabial çizgiler)
    • Burun ve ağız arasındaki çizgiler ( Philtral çizgiler )
    • Dudak etrafındaki çizgiler
    • Alındaki çizgiler
    • Derin yara ve akne izleri
    • Yanak ve elmacık kemiği
  • Kaş arasındaki derin çizgi
  • Dudak kalınlaştırma

Boyun ve el sırtındaki çizgilenmelerde sıklıkla estetik dolgu uygulamaları yapılmaktadır.
Estetik dolgu amacıyla son yıllarda genellikle hyaluronik asit(HA) içeren ürünler kullanılmaktadır. HA insan vücudunda doğal olarak mevcut olan bir maddedir. HA deri dokusu içinde büyük konsantrasyonlarda bulunur ve yüksek su tutma özelliği sayesinde cildin nemli kalmasını sağlar. Cildin pürüzsüz, elastik ve genç görünmesine yardımcı olur. Zamanla vücudun HA üretmesi azalır. HA içeren dolgu ürünleri laboratuvar ortamında üretilir ve uygulamaya hazır enjektörler içinde bulunmaktadır. Hayvansal kökenli olmadığından, uygulama öncesi test yapmaya gerek yoktur.
Aynı zamanda son yıllarda kişinin kendi yağ dokusunun alınıp işlemden geçirilerek estetik dolgu amacıyla kullanılmaktadır. Bu işlem yağ enjeksiyonu adıyla anılır.
Vücutta estetik dolgu uygulaması
Dolgu uygulamaları yüz dışında kaza veya başka sebeplerle vücutta oluşmuş doku kayıplarında ve çöküklüklerin tedavisinde de kullanılmaktadır.
Vücutta estetik dolgu uygulamalarında hyaluronik asit veya hastanın kendi yağ dokusu kullanılmaktadır. Yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağ dokusu vücudun uygun bölgelerinden alınır, işlemden geçirilir ve ihtiyaç duyulan bölgelere iğne ile verilir.

Estetik dolgu nasıl uygulanır?

  • Estetik dolgu uygulaması ancak bu konuda deneyimli estetik plastik cerrahlar ya da dermatologlar tarafından, klinik ortamında yapılabilen bir estetik müdahaledir. Estetik hekim olmayan deneyimsiz kişilerce yapılması istenmeyen veya abartılı sonuçlar yaratabilir.
  • Uygulama öncesi hastanın ayrıntılı muayenesi yapılır, dolgu yapılacak alan, kullanılacak ilacın özellikleri ve ne miktarda gerektiği ayrıntılı olarak belirlenir.
    Uygulama bölgesi önce dezenfekte edilir. Ardından ağrıyı azaltmak için anestezikli kremler kullanılır Dolgu maddesi uygulama alanına ince iğnelerle verilir. Uygulama çok ağrılı değildir. Estetik dolgu uygulama süresi 10-30 dakika kadar sürmektedir. Uygulama sonrası kişi sosyal hayatına dönebilir. Uygulama bölgesinde birkaç saat kızarıklık olabilir.

Estetik dolgu ne kadar kalıcıdır?

Estetik dolgu uygulamasının kalıcılığı profesyonel uygulamaya ve kullanılan dolgu maddesine bağlı olarak değişir.
Hyaluronik asit içerikli dolgu uygulamalarının kalıcılığı 6-9 ay arasında değişmektedir. Dolgu maddesinin kalıcılık süresinin sonunda cilt uygulama öncesi durumuna geri döner. Dolgu maddelerinin su tutma ve cildin nemlenmesinin artırması sebebi ile cilt kalitesi artmaktadır.
Estetik dolgu uygulaması sonrası öneriler
Uygulama yapılan bölgeye 1 hafta süreyle  masaj yapılmamalıdır. Dudak dolgunlaştırma uygulamasını takip eden 2 gün boyunca dudaklarınızı da büzmemeye çalışmalısınız. Uygulama sonrası oluşan kızarıklık ve şişlik tamamen geçene kadar bu bölgeyi aşırı sıcak (sauna, güneşlenme) ve aşırı soğuğa karşı korumalısınız.

Kontür düzeltmek amacıyla dolgu malzemeleri kullanılır mı?

Dudak kıvrımlarının ve dolgunluğunun artırılması, çene uçunun belirginleştirilmesi, elmacık kemiklerinin dolgunlaştırılması için dolgu malzemeleri kullanılabilir.
Dolgu maddeleri genel olarak nasıl sınıflandırılır?
Dolgu maddeleri vücuttan elde edilenler (yağ enjeksiyonu, doku kokteyli) ve yabancı maddeler olmak üzere genel olarak ikiye ayrılabilir. Yabancı maddeler içinde çok çeşitli ürünler mevcut olmakla birlikte en yaygın ve güvenli şekilde uygulanan ürünler hyaluronik asit içeren dolgu maddeleridir.

Hyaluronik asit  (HA) dolgu maddesi nedir?

Hyaluronik asit (HA) insan vücudunda doğal olarak mevcut olan bir maddedir. HA deri dokusu içinde büyük konsantrasyonlarda bulunur. Cildin pürüzsüz, elastik ve genç görünmesine yardımcı olur. HA ve kollajen vücudun cildin yapısını ve katmanlarını korur. Cildin sıkılığını kollajen sağlar fakat HA kollajeni besler ve nemlendirir. Hyaluronik asidin zamanla cilt yapısı içerisinde azalmasıı, cildin yaşlanmasındaki en önemli etkenlerden birisidir ve cildin solmasına, kırışmasına, ince ince çizgilenmesine neden olur. HA içerikli dolgular laboratuvar ortamında hazırlanır. Hayvansal kökenli değildir, alerjik reaksiyon riski çok nadir görünür. Bu nedenle uygulama öncesi test gerektirmez. HA içerikli dolgular uygulandığı bölgede hacminin 100 katı kadar su çekme kapasitesine sahiptir ve bu özelliğiyle çizgi ve kırışıklıkların anında doldurulmasını sağlar.

Hyaluronik asit uygulamaları nerede yapılır, ne kadar sürer?

Dolgu uygulamaları, muayenehane şartlarında gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Önce cilt dezenfekte edilir, lokal anestezik krem sürülür ve sonra çok ince uçlu kendi özel enjektörleri ile dolgu malzemesi cildin içine kırışıklıları dolduracak şekilde enjekte edilir. İşlem yaklaşık 15-20 dakika içinde uygulanır.

İşlemin yan etkileri nelerdir?

Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir madde olduğundan alerjik reaksiyon oluşturmaz. İşlem sonrası çok hafif bir şişlik ve kızarık oluşabilir. Bu şişlik 48 saat içerinde kendiliğinden geçer. Oluşabilecek düzensizlikler veya takviye edilmesi gereken yerler, işlemden 15 gün sonra tekrar dolgu maddesi enjeksiyonuyla düzeltilebilir.
Estetik dolgu kimlere uygulanmaz?
Estetik dolgu uygulaması kullanılan etken maddeye alerji sorunu olan kişilere uygulanmaz. Sistemik hastalığı olup düzenli ilaç kullananların ya da devamlı olarak aspirin ve benzeri ilaç alanların uygulama öncesi hekimlerini bilgilendirmeleri gerekmektedir. Ayrıca dudak çevresinde uçuk enfeksiyonlarında enfeksiyon geçinceye kadar dolgu uygulaması ertelenmelidir. İltihap ve alerjik reaksiyon görülen bölgelerde uygulanmamalıdır. Hamile ve emziren annelere dolgu uygulaması yapılmaz.

    Randevu Talebi