Yağ enjeksiyonu nedir?

                Yağ enjeksiyonu vücudun belli yerlerinden alınan yağın (karın, basenler, bel                    gibi) bir enjektör yardımıyla vücudun hacim eksikliği olan veya fazlalık                             istenen bölgelerine verilmesidir.

Hangi bölgelere ve niçin uygulanır?

  • Yağ enjeksiyonları sıklıkla yüz bölgesine yapılır.
  • Dudakları kalınlaştırma, ağız çevresindeki derin kırışıklıkların doldurulması, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak amacıyla sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Çeşitli travmalar sonucu ortaya çıkan çukur alanların düzeltilmesinde de sıklıkla başvurulan bir işlemdir.

Yağ enjeksiyonu sonrası oluşabilecek morluklar ne kadar zamanda geriler?

  • Yağ enjeksiyonları genellikle lokal anestezi eşliğinde yapılır.
  • Hasta uygulama yapıldıktan sonra aynı gün evine dönebilir.
  • İşlem yapılan bölgelerde şişlik ve morluklar oluşabilir ancak bu durum bir kaç gün içinde kendiliğinden geriler.

Kalıcı mıdır?

  • Bu uygulama ile verilen yağın %20 ile %90’ı birinci yılın sonunda eriyebilir.
  • Dolayısıyla elde edilen sonuçların devamlılığı hastadan hastaya değişmektedir.
  • Verilen yağın ne kadarının alıcı bölgede yaşayacağı 3-6 ay içinde belli olur ve gerektiğinde bu süre sonunda enjeksiyonlar tekrar edilebilir.

Alerjik reaksiyon riski taşıyor mu?

  • Yağ enjeksiyonlarında kişinin kendi yağ dokusu kullanıldığından herhangi bir alerjik reaksiyon riski söz konusu değildir.
  • Bu uygulamadaki riskler çok düşük olasılıkla gelişebilecek enfeksiyon ve diğer nadir sorunlardır.

Yağ enjeksiyonu ile dolgu uygulamaları arasındaki fark nedir?

Yağ enjeksiyonunda kişinin kendi vücudunda bulunan yağlar alınıp tekrar ihtiyaç duyulan yüz veya vücuttaki alanlara geri enjekte edilir. Dolgu uygulamasında ise hacim ihtiyacı olan ya da kırışıklık düzeltmek için enjekte edilen ürün kişinin kendi yağı değil laboratuvar ortamında sentetik olarak elde edilen ve hazır enjektörler içerisinde bulunan çeşitli dolgu maddeleri enjekte edilir. Kliniğimizde dolgu malzemesi olarak en sık hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri kullanılmaktadır.

Yüze yağ enjeksiyonu

  1. Dudaklara yağ enjeksiyonu: Dudak kalınlaştırma işleminde eğer hasta sadece dudak dolgusu istiyorsa sıklıkla hyaluronik asit içeren dudağa özel üretilmiş ürünleri kullanıyoruz. Ancak hastanın başka bölgelerine yağ enjeksiyonu planlanmışsa ya da hasta liposakşın ( yağ aldırma ameliyatı) yaptıracaksa o zaman dudak dolgusu için de bu alınan yağları kullanarak dudağa yağ enjeksiyonu yapıyoruz.
  2. Elmacık kemiklerini belirginleştirmekte: Bazı kişilerin yüzü oldukça zayıftır. Bu kişiler kilo alsalar da yanakları hiçbir zaman dolgunlaşmaz. Bazen de gençlik yıllarında belirgin güzel yanak dolgunluğu olan kişilerde yaşlanma ya da kilo kaybı neticesinde yanaklarda ve yüzde çökme ortaya çıkabilir. Bu durumlarda yanakları dolgunlaştırmak, kaybedilen hacmi yerine koymak amacıyla bu uygulama yapılmaktadır. Yanaklar için yağ enjeksiyonu , dolgu dışında kalıcı yanak protezleri de kullanılabilir.
  3. Alt çeneyi belirginleştirmede
  4. Yüzdeki derin kırışıklıkları doldurmada

Vücutta yağ enjeksiyonu

  1. Meme büyütmede : Son yıllarda özellikle sınırlı ebatlarda meme büyütme isteyen kadınlar için silikon implantlara alternatif olarak yağ enjeksiyonu uygulamaları daha çok yapılmaya başlanmıştır.
  2. Kazalardan sonra oluşan çöküklüklerin doldurulmasında : bazı kaza ve travma sonrasında vücutta veya yüzde çöküklük ve çukur görüntü durumunda bu çukurları doldurmak üzere kişinin kendi yağ dokusu kullanılarak bu uygulama yapılabilir.
  3. Popo büyütmede : Popo büyütme için kullanılan protezlere önemli bir alternatif kişinin kendi yağ dokusunu kullanarak popo büyütmektir. Kişinin karın ve bacak bölgesinden alınan yağlar popoya enjekte edilerek daha hacimli bir görüntü sağlanabilir.

    Randevu Talebi