Mezoterapi nedir?

Mezoterapi cildin ihtiyacı olan maddelerden hazırlanmış vitamin, mineral veya haylüronik asit içerikli ilaçların cilde enjekte edilmesi işlemidir. Kozmetik kremler cildin derinine ulaşamazken mezoterapide uygulanan ilaç istenilen tabakaya ulaştırılarak cildi derinlemesine besler. Bu karışımda HA, DMAE, vitaminler gibi cildimiz için gerekli maddeler bulunur.

Hyalüronik asit : Cildin pürüzsüz, elastik ve genç görünmesine yardımcı olur. HA su moleküllerini tutma yeteneği sayesinde cildin nemini ve dayanıklılığını korumasına yardımcı olur. Zamanla vücüdun HA üretmesi azalır.

Büyüme faktörleri: Hücresel yenilenmeyi arttırır.

Dimetilaminoetanol: Yaşla ve yerçekimi etkisiyle cildimizde sarkmalar oluşur. DMAE deri altında asetilkolin maddesini uyararak kasların sıkılaşmasını sağlar. Cilde sıkılık vererek, mevcut sarkmayı ve sarkmanın ilerlemesini azaltır.

Vitamin C: Güneş hasarına karşı önerilir. Cildi nemlendirir ve cilde parlaklık verir. A vitaminiyle birlikte etkisi artar.

Panthenol: Vitamin B5 dir. Çok güçlü emiş özelliğine sahiptir. Nemi cildin en derinine kadar geçirir ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Vitamin E : Güçlü bir antioksidandır. Hücre yapısının bozulmasının önüne geçer.

Yüz mezoterapisi nedir?

İlerleyen yaş, güneş, stres ve çevresel etkenlerle yüzde oluşmuş deformasyonların giderilmesi amacıyla yüz, boyun ve dekolte bölgesine cildin vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması amacıyla mezoterapi uygulaması yapılmasıdır.

Yüz mezoterapisi kimlere uygulanır?

Yüz, boyun, dekolte bölgesinde; zaman ve diğer çevresel faktörlerinde etkisiyle ciltte deformasyonlar(cildin cansız ve mat görünümü, ince kırışıklıklar ve lekelenmeler gibi) oluşmuş kişilerde oldukça başarılı sonuçlar almak mümkündür. Yüz mezoterapisi ile uygun hastalarda cildin neminin geri kazanılması, cildin daha ışıltılı ve parlak bir hale getirilmesi mümkün olmaktadır.

Yüz mezoterapisi kaç seans uygulanır?

Yüz mezoterapisi hastanın cilt yapısına göre değişmekle birlikte 2 hafta aralıklarla 4-8 seans yapılır. Uygulamadan sonra koruma amaçlı idame mezoterapi önerilerek 2- 3 ayda bir seans uygulama yapılabilir.

Yüz mezoterapisi nasıl yapılır?

Cildin ayrıntılı muayenesi yapılır. kişiye ve cildin ihtiyaçlarına uygun mezoterapi ürünü seçilir (sarkma başlamış bir ciltte deri sıkılaşmasına katkısı olmak üzere DMAE içeren mezoterapi ürünleri seçilmesi gibi). Uygulama bölgesi dezenfekte edilir, yüze lokal anestezik içeren kremler sürülerek uygulama sırasında hastanın ağrı hissi azaltılır. Hastanın cildindeki probleme uygun olarak seçilen mezoterapi ilaçları ince iğneler ile 1 cm aralıklarla cilt içine verilir.

Uygulama sonuçları nasıldır?

Yüz mezoterapisi uygulaması sonucunda ciltte canlılık, parlaklık, daha diri ve gergin bir cilt görünümü elde edilir.

Yüz mezoterapisi uygulama sonrası öneriler nelerdir?

Uygulama sonrası uygulama bölgesinde küçük morluklar görülebilir, bunlar tedavi gerektirmeden kendiliğinden iyileşmektedir. Uygulama sonrası güneşten kaçınılması ve 2 hafta süre ile güneş koruyucuların kullanılması, solaryuma girilmemesi önerilmektedir.

    Randevu Talebi