Yağ alma hangi sebeplerden dolayı yapılır?
- Eğer vücudunuzda ne kadar kilo verirseniz verin düzelmeyen bel kalınlığı, basenler ve diz içlerinin kalınlığı gibi lokalize yağlanma probleminiz varsa yağ alma için uygun bir aday olabilirsiniz.
- Yağ alma sizi zayıflatan bir ameliyat değildir, bu ameliyatla vücut konturlarınız düzeltilir böylelikle kıyafetlerden taşan görüntüler giderilmeye çalışılır.
- Bu ameliyatlar için ideal hastalar kilosu normal veya normalden biraz fazla olan ancak vücudun belli bölgelerinde aşırı yağ toplanması olan kişilerdir.
Yağ alma ameliyatı nasıl yapılır?
- Vücudun belli bölgelerinde ( göbek- basenler- bacaklar- diz içi- bel yanları- sırt- çene altı gibi) biriken aşırı yağların özel kanüller yardımıyla alınması ameliyatıdır.
- Yağ alma bir zayıflama ameliyatı değildir.
- Bu ameliyatta amaç; orantısız şekilde belli bölgelerde toplanan yağın alınması yoluyla vücut konturlerinin düzeltilmesidir.
Yeni doğum yapanlar için yağ alma ameliyatı ne zaman yapılmalıdır?
- Yeni anneler için en uygun zaman genellikle birinci yılın sonudur çünkü bu 1 yıl zarfında anne hamilelikte almış olduğu kiloların kendiliğinden verilebilecek kısmından kurtulmuş oluyor ve vücuttaki sarkma ve çatlaklar tam olarak değerlendirilebiliyor.
- Ayrıca bu süre sonunda genellikle emzirme dönemi sona ermiş oluyor.
Yağ alma ameliyatı erkekler için hangi nedenlerden dolayı yapılır?
- Erkeklerde özellikle göbek deliği etrafında, karın ve belin her iki tarafında bulunan aşırı yağ birikimleri alınarak alttaki karın kaslarının görünümünü ortaya çıkarmak amacıyla yapılmaktadır.
- Yine bu ameliyat için uygun erkekler kilosu normale yakın olan cilt elastikiyeti normal olan kişilerdir.
Ameliyat sırasında ağrı hissediliyor mu?
- Yağ alma ameliyatı yağ alınacak bölgenin uyuşturulması ( lokal anestezi) veya genel anestezi eşliğinde yapılabilmektedir.
- Lokal anestezi ile ameliyat olan hastalara anestezi doktoru tarafindan sedasyon anestezisi verilerek hastanın rahatlaması sağlanmakta ve ağrı duymasının önüne geçilmektedir.
Ameliyat sonrası çok dikkat çeken izler oluşuyor mu?
Yağ alma işlemi kanüllerin girmesi için yapılan 4-5 mm genişlikteki kesiler yoluyla yapıldığından ameliyat sonrası dönemde göze batan bir iz oluşmamaktadır.
Ameliyat sonrası oluşabilecek morluk ve şişlikler ne kadar zaman sonra geriler?
- Ameliyat sonrası ortalama 3 hafta süreyle hastanın özel bir korse giymesi istenir.
- Hastalar ameliyat günü veya ertesi gün evlerine gönderilir ve bir kaç gün içinde işlerine dönebilirler.
- Ameliyat sonrası yağ alınan bölgelerde şişlik ve morluklar oluşmaktadır.
- Morlukların geçmesi yaklaşık 4 haftayı şişliklerin tamamen inmesi ve kesin sonucun ortaya çıkması 2- 3 ayı bulmaktadır.
Yağ alma ameliyatından sonra fiziksel egzersizler hangi işe yarıyor?
Yağ alma sonrası uygulanan fiziksel egzersiz veya LPG uygulamaları şişliklerin daha çabuk gerilemesine ve derideki dalgalanma ihtimalinin daha az olmasına olanak sağlamaktadır.
Ameliyattan sonra ortaya çıkabilecek istenmeyen durumlar nelerdir?
- Her ameliyatta görülebilecek kanama, enfeksiyon gibi durumlar çok nadir olmakla birlikte görülebilir.
- Eskiden ıslak tekniğin (ameliyat alanının sıvı ile şişirilmesi) geliştirilmesinden önce kan pıhtılaşması ve yağ parçacıklarının akciğerde tıkanıklık yapması gibi ciddi komplikasyonlar görülebiliyordu ancak yeni teknikle bu komplikasyon oranları iyice azalmıştır.
- Deride düzensizlik ortaya çıkması ve asimetri bu ameliyattan sonra ortaya çıkabilecek sorunlar arasında gelmektedir.
- Yağ alınan bölgelerde hissizlik olabilmekte ve bu durum genellikle ilk aylarda kendiliğinden düzelmektedir. Kalıcı his kaybı son derece nadir bir durumdur.